Naša lokacija

Delovni čas

Ponedeljek

Torek

 Sreda

Četrtek

Petek


13.00 - 20:00

13.00 - 20:00

08.00 - 15.00

08.00 - 15.00

08.00 - 14.00

Telefon:  041 65 15 69

  Sprejemamo nove paciente.

Čakalna doba za nenujne primere je do 21 dni,

nujni primeri 1 - 2 dni.

​​​​​​​

* Izpolnite vsa polja. Vaše podatke bomo uporabili samo za naročanje na termine. 


Pišite nam

Obvezen vnos Preverite vaš email naslov
Obvezen vnos Preverite vaš email naslov
Obvezen vnos Preverite vaš email naslov
Obvezen vnos Preverite vaš email naslov
Obvezen vnos
Vaše sporočilo je uspešno odposlano.
Napaka pri pošiljanju sporočila

Termin, neprihod, nepravočasna odpoved in zamujanje 


Termin je čas ordinacije, ki ga rezervirate posebej za vas. Na termin je potrebno priti 5 do 10 minut prej. Pravočasno odpovedan termin pomaga drugim pacientom, da pridejo na potrebno zdravljenje in nam omogoča zagotavljanje kakovostnega dela s pacienti. 


“Neprihod” pomeni, da pacient/ka ni prišel/a na rezerviran termin. V primeru “neprihoda” lahko ordinacija Molnar pacientu/ki izda račun po veljavnem ceniku 50 eur/uro rezerviranega termina in/ali zahteva vnaprejšnje plačilo naslednjega termina. V primeru dveh “neprihodov” lahko pride do prekinitive zdravljenja s strani odgovornega zobozdravnika. Med izjeme sodijo neprihodi zaradi urgentnih življenskih dogodkov, nenadne bolezni, poslabšanje stanja kroničnih bolezni in drugih izjemnih okoliščin kot so naravni dogodki, prometne nesreče ipd.


“Nepravočasna odpoved” pomeni, da pacient/ka ni odpovedal/a rezerviranega termina vsaj 72 ur pred dogovorjenim časom in datumom. V primeru “nepravočasne odpovedi” lahko ordinacija pacientu/ki izda račun po veljavnem ceniku 50 eur/uro rezerviranega termina in/ali zahteva vnaprejšnje plačilo naslednjega termina. V primeru treh “nepravočasnih odpovedi” rezerviranega termina lahko pride do prekinitive zdravljenja s strani odgovornega zobozdravnika. Med izjeme sodijo odpovedi zaradi urgentnih življenskih dogodkov, poslabšanje stanja kroničnih bolezni in drugih izjemnih okoliščin kot so naravni dogodki, prometne nesreče ipd.


“Zamujanje” pomeni, da pacient/ka pride 15 minut kasneje kot je bil rezerviran termin. V primeru “zamujanja” se lahko zgodi, da bo rezerviran termin preklican in bo potreben nov termin. V primeru treh “zamujanj” na rezerviran termin je lahko pacient/ka deležen prekinitive zdravljenja s strani odgovornega zobozdravnika.


Pacient ali pacientka, ki rezervira termin v zasebni zobozdravstveni ordinaciji Nikola Molnar soglaša z zgornjimi pravili ordinacije.